Call to action

Video’s van hooguit 15 seconden met een duidelijke call-to-action; dat was de vraag van adviesbureau Over Morgen. De video’s zijn bedoeld om hun online volgers de vraagstukken waar zij aan werken via social onder de aandacht te brengen.

De mens is van nature nieuwsgierig en van die eigenschap maak ik als videograaf graag gebruik. Een kort en krachtig filmpje waarin de vraagstukken over de duurzame leefomgeving op een prikkelende manier verbeeld worden, moet de kijker verleiden om in actie te komen. In dit geval door te klikken naar de website van het adviesbureau om meer te lezen welke oplossingen Over Morgen biedt. Hiermee maken we een zogenaamde call-to-action video.

Na een inspirerende brainstormsessie met de opdrachtgever, besluiten we om niet met de filmcamera op pad te gaan maar om de uitgebreide beeldbank van Over Morgen te gebruiken. Deze beeldbank is gevuld met tientallen foto’s die Wytske eerder speciaal voor het adviesbureau heeft gemaakt. Het is dit beeldmateriaal dat de basis vormt voor de ‘call to action video’s’. Op het ritme van de muziek heb ik de foto’s door middel van animatie en montage vertaald naar drie flitsende call-to-action video’s, waarin de ‘main core’ van het verhaal van de opdrachtgever wordt verteld. De thema’s die aan bod komen zijn: ‘Hoe maken we werk van duurzame energie met oog op de toekomst?’, ‘Hoe gaan we slim en verstandig om met onze leefwereld?’ en ‘Hoe komen we op een duurzame manier van A naar B?’.

De call-to-action video’s zijn een mooi voorbeeld van de vruchtbare wisselwerking tussen de twee disciplines (fotografie en videografie) binnen creatief bureau Kneedvorm. Lees ook de blog van Wytske over hoe zij te werk is gegaan bij het samenstellen van de beeldbank.

Video #1

Video #2

Video #3