Beeldbank

Een oplaadstation langs de snelweg, een hoogspanningsmast in de wei, een monumentaal pand, de aanleg van een groen dak, een stapel rioolbuizen, een rijtje windturbines, een speeltuin in een woonwijk. Allemaal exterieur foto’s die ik de afgelopen periode voor adviesbureau Over Morgen heb mogen maken.

Want buiten gebeurt het. Althans voor dit Amersfoortse adviesbureau. Over Morgen werkt aan een duurzame leefomgeving met een integrale aanpak op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en energietransitie. Vooral in deze tijd waarin er meer en meer bewustzijn komt op een duurzame leefomgeving kan fotografie een belangrijke rol spelen bij het overbrengen van de boodschap.

Voor deze serie heb ik geen ‘spannend makende’ lenzen gebruikt, maar gekozen voor heldere eenvoud. Elke foto is gemaakt vanuit een overzichtelijk standpunt. De compositie van het beeld wordt vooral bepaald door het lijnenspel. Het zijn kortom foto’s zonder poespas of gekkigheid, passend binnen de huisstijl van Over Morgen.

De foto’s staan in een online beeldbank en worden gebruikt door het adviesbureau en haar samenwerkingspartners voor o.a. persberichten, blogs, posters, (powerpoint) presentatie’s, nieuwsbrieven, brochures, magazines en meer. Alle foto’s hebben eenzelfde look-and-feel en zijn van dezelfde hoge kwaliteit. Het beeldmateriaal is zo gemaakt dat er in de vormgeving ruimte is om op speelse wijze tekst met fotografie te combineren. Een aantal foto’s is door Ente zelfs al gebruikt voor een aantal ‘call to action video’s’ over de dienstverlening van Over Morgen. Benieuwd naar het eindresultaat? Lees dan de blog: Call-to-action video’s van 3 juli.

Inmiddels staan er ruim 350 foto’s in de beeldbank en dat worden er elke maand meer. Om de beeldbank up-to-date te houden blijf ik door heel Nederland zoeken naar de meest geschikte locaties die aansluiten bij de onderwerpen waar Over Morgen aan werkt.